Tromsøby Utvikling

Blogg for utviklere av nettstedet tromsoby.no. Her vil du finne hvilke planer og ideeer vi har for fremtiden med dette nettstedet, samt info om ting som vi liker ved webutvikling.

onsdag, august 16, 2006

Nytt design på TromsøBy?

Jeg begynner å bli rimelig lei designet vårt. Sjekk denne communitysida, designet er open source og kan lastes ned fra solclja.com. Jeg fikk umiddelbart lyst til å skifte design :-)

søndag, august 13, 2006

Lysbildeshow


Å klikke seg igjennom 180 festivalbilder er rimelig slitsomt så det var på tide at vi la inn en befriende lysbildeshow-knapp.

Slik ble lysbildeshowet

Slik gjorde jeg det:

Den magiske javascriptkoden som får lysbildeshowet til å gå rundt ser slik ut:
setTimeout('next()',5000);
function next(){
this.window.location='http://URL-til-neste-bilde?s=1';
}

Ganske enkelt eller hva?

Lysbildeshowet styres av en URL parameter, ?show=1, javascriptet ovenfor legges til i html-koden, og vi kjører lydbildeshow!

I tillegg legger jeg til et stopp-bilde med link til originale URL-en til bildet, uten show-parameteren, trykker man på den stopper altså slideshowet.

Loade-bildet hentet jeg her: http://www.ajaxload.info/
Ikonene hentet jeg fra denne siden: http://sweetie.sublink.ca/

I det hele tatt burde det være rimelig greit å legge til lysbildefunksjonalitet i alle bildegalleri man måtte kommer over.

Et par ting gjenstår;

  • Jeg er ikke fornøyd med brukervennligheten, knappene burde stå rett over bildet, og skjønner folk egentlig at play-knappen startet lysbildeshow?
  • 5 sekunders delay, burde det kanskje reduseres til 4 eller 3 sekunder?